Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ


 
Μια  γυναίκα συναντά κάποιον άνθρωπο που ζητούσε βοήθεια -  ήταν ένας μεταμορφωμένος διάβολος που τον κυνηγούσε ένας καλόγερος. Η γυναίκα βοηθά να σωθεί και κείνος στη συνέχεια της λέει: «Για το καλό που μου έκανες εγώ έχω τη δύναμη να σου υλοποιήσω τρεις ευχές, τις θέλεις? Απλώς να έχεις υπόψη σου ότι  ό,τι μου ζητάς ο άνδρας σου, μια και είσαι παντρεμένη,  θα το αποκτά 10 φορές πιο πολύ. Τι λες»;

Η γυναίκα χωρίς καν να σκεφτεί λέει αμέσως την πρώτη της επιθυμία: «θέλω αμέσως να με κάνεις την πιο άμορφη γυναίκα του κόσμου.
_ Μα αν το κάνω αυτό, λέει ο διάβολος, τότε 10 φορές  θα γίνει πιο ωραίος ο άντρας σου και ίσως σου τον πάρει κάποια άλλη γυναίκα».
_Δεν με πειράζει, γιατί, αφού θα είμαι η πιο ωραία γυναίκα του κόσμου, όλοι οι άντρες, άρα και ο δικός μου, θα τρέχουν από πίσω μου, απαντά η γυναίκα και έτσι η γυναίκα αυτή έγινε η πιο ωραία του κόσμου.
Στη συνέχεια ο διάβολος λέει στη γυναίκα να του πει τη δεύτερή της επιθυμία της και κείνη του απαντά:
_Θέλω να γίνω η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου».
 Και ο διάβολος της λέει: «Θυμήσου ότι ό,τι αποκτάς εσύ το αποκτά και ο σύζυγος σου 10φορές πιο πολύ και έτσι και γίνει αυτό ίσως ο άνδρας σου σε αφήσει, γιατί δεν θα σε έχει ανάγκη».
_Δεν με πειράζει, γιατί ότι είναι δικό του είναι και δικό μου και το αντίθετο. απαντά η γυναίκα και έτσι η γυναίκα αυτή έγινε και η πιο πλούσια γυναίκα του κόσμου.
Και τώρα πες μου την τελευταία σου επιθυμία, λέει ο διάβολος στη γυναίκα, και κείνη του λέει»:
_θέλω να μου προξενήσεις ένα μικρό έμφραγμα».
_Μα αν γίνει αυτό, ο άντρας σου θα πάθει 10 φορές πιο μεγάλο και στη συνέχεια θα πεθάνει,  λέει ο διάβολος.
_Τι μα και μα ...; προχώρα διατάζει η γυναίκα ...;. και έτσι η γυναίκα αυτή έγινε και  η πιο ωραία και   η πιο πλούσια και η πιο πολυζήτητη χήρα του κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου